5 gode grunner til å ta opp forbrukslån

Det kan være mange grunner til å trenge noen ekstra midler i en periode. Friheten det gir deg kan gjøre en stor forskjell når det kniper som verst. Samtidig finnes det mange ulike typer lån som egner seg til veldig forskjellige behov. Det vanligste lånet blant oss nordmenn er forbrukslån, og det er flere grunner til at denne løsningen er så populær her til lands. Her får du fem av de beste grunnene.

1. Forbrukslån krever ikke sikkerhet

Når du tar opp andre, større lån er det ofte et krav at du stiller med sikkerhet. Det kan innebære at banken tar pant i noe verdifullt du eier, som et hus eller en bil. Dette er en utfordring som hindrer mange i å få lån, spesielt yngre personer som ikke er etablerte nok ennå til å eie selv. Men når det gjelder forbrukslån er ikke dette et krav.

2. Kortere prosess

Dette lånet krever mindre dokumentasjonsarbeid enn mange andre typer. Det innebærer generelt også en raskere og enklere prosess å få lånet innvilget. Selv om det ikke er tillatt for banker å direkte reklamere for kort behandlingstid, finner du informasjon om dette når du oppsøker det. Dette er en løsning vi ofte går for når det haster, og som regel ikke et lån vi tar for å få råd til en utgift som kommer langt frem i tid. Derfor er det en stor fordel at behandlingen går relativt effektivt for seg, og ikke krever mer dokumentasjon enn nødvendig.

3. Bruk lånet det på det du ønsker

Tar du opp lån for å kjøpe hus, leilighet, bil eller båt er det også et krav at det brukes på nettopp dette. Men når det kommer til forbrukslån vil ikke banken legge seg opp i årsaken til hvorfor du trenger lån eller hva du skal bruke det til. Det betyr at du har like stor sjanse for å få lånet uansett om du trenger midlene til uforutsette utgifter, en spesiell anledning som en kostbar ferie, et bryllup eller bare for å få mer økonomisk spillerom i en periode. Dette er altså en løsning som både gir deg mer frihet og fleksibilitet, og lar deg holde de økonomiske behovene dine private om du ønsker det.

4. Lånet betales ned etter evne

Et annet punkt som skiller dette lånet fra større, mer spesifikke lån, er at du ikke trenger å bli enig med banken om noen nedbetalingsplan. Med denne løsningen velger du selv hvor mye du vil betale ned hver måned, og dermed også hvor lang tid du bruker på å betale ned hele summen. Selvfølgelig blir den totale summen større jo lengre tid det tar å betale tilbake alt siden rentene fortsetter å løpe. Det kan også være et krav til minstebeløp som må betales inn månedlig, men dette utgjør en liten andel av det totale lånet. Utover dette er det fritt fram å betale etter evne og ønske.

5. En redning i nødstilfeller

Livet kan være uforutsigbart, og store utgifter kan dukke opp ut av det blå. Hjemmet eller bilen din kan bli utsatt for skader som forsikringen ikke dekker. Et familiemedlem, kjæledyr eller du selv, kan få utfordringer med helsen som kan gi store utgifter. Kanskje du må gå ned i stillingsprosent eller blir arbeidsløs på kort varsel, og de faste utgiftene løper fra deg. Noen velger å låne penger av venner, slekt eller av arbeidsgiver. Men dette er en løsning mange kan vegre seg for og som fort kan føles ubehagelig for begge parter. I tilfeller som dette, kan et forbrukslån være en god redning frem til situasjonen din er stabil igjen.